U hebt op onze facebookpagina  of website een leuk hondje gezien en de omschrijving past bij u of uw gezin? 

Lees hieronder onze adoptieprocedure heel aandachtig.  Indien u zich hierin kan vinden en nog altijd wenst over te gaan tot adoptie, dan verwachten wij de volledig ingevulde vragenlijst in onze mailbox.

Heb je nog een vraag over een hondje vooraleer je ons de vragenlijst ingevuld terugstuurt?  Stuur ons dan je vraag via onderstaande knop:

Hoe verloopt het nu verder? 

- De vragenlijst wordt doorgestuurd naar het opvanggezin waar het hondje vertoeft. Het opvanggezin zal deze aandachtig doornemen en in samenspraak met de verantwoordelijke beslissen of u een geschikt kandidaat-adoptiegezin bent voor de vermelde hond.

  • U bent niet de geschikte kandidaat?  Indien u binnen de 5 dagen na het invullen van de vragenlijst geen reactie heeft ontvangen, hebben wij een andere match gevonden voor de desbetreffende hond. Dit wil uiteraard niet zeggen dat we u niet geschikt vinden voor het adopteren van een hond, maar wel dat de hond in kwestie een (in onze ogen) betere match heeft gevonden.

 

  • U bent een geschikte kandidaat: het opvanggezin neemt contact met u op om een eerste kennismakingsbezoek bij hen thuis in te plannen.  U krijgt hier de kans de hond te ontmoeten en vragen te stellen aan het adoptiegezin.  Ook het opvanggezin, die de hond tenslotte het beste kent, krijgt de kans u te leren kennen. 

! Opgepast : alle geschikte kandidaten krijgen de kans om de hond te ontmoeten. Hou er rekening mee dat u misschien niet de enige bent die interesse heeft getoond. Het is niet zo dat de eerste die reageert, voorrang krijgt of de hond automatisch kan adopteren. De beste match, dat is wat telt. Onze honden hebben al 1 en ander meegemaakt en dus wensen we voor hen het allerbeste.

 

- Na het kennismakingsbezoek: U dient ons enkel te zeggen of u verder wenst te gaan met de adoptieprocedure.  Indien u deze wil verder zetten, zal het opvanggezin dit melden aan de verantwoordelijke en wordt uw aanvraag in standby gehouden.

Na het afronden van alle bezoeken wordt elke kandidaat gecontacteerd om mede te delen of de kandidatuur werd weerhouden.  Deze beslissing wordt overlegd , het enige uitgangspunt hierbij is het welzijn van de hond zelf en de voor hem beste match.  Gelieve begripvol te reageren indien u niet werd uitgekozen… wij kunnen u zeker en vast verder begeleiden naar een ander hondje. 

 

- Huisbezoek: Indien er een match is komt het opvanggezin of een verantwoordelijke van VZW Dierenplezier Zennevallei op huisbezoek bij de kandidaat-adoptant.  Aangezien wij het beste willen voor de hond, weten wij graag waar de hond zal terecht komen.  Draait het huisbezoek positief uit, dan zullen wij samen met u het adoptiecontract opstellen en vragen het adoptiebedrag over te maken, liefst per overschrijving op onze bankrekeningnummer  BE89 7390 1377 2785 met vermelding van de naam van de hond. 

Wanneer wij het bedrag hebben ontvangen, nemen we afspraak voor de overdracht van de hond.

Wij zorgen eveneens voor de eigendomsoverdracht bij DOGID, zodat de chip op uw naam wordt geplaatst.  U ontvangt dan thuis de bevestiging hiervan.

Vergeet vooral niet dat wij nog altijd beschikbaar blijven voor verdere vragen en/of hulp!  En laat zeker nog iets van jullie weten...dat doet ons steeds plezier!

 

- Na de adoptie. Nu begint het echte avontuur. Een nieuwe start voor je hond en jezelf en elkaar beter leren kennen. Tijd om een mooie, duurzame band op te bouwen.
De 3/3/3 regel kan je helpen in deze beginperiode.

Hieronder vind je dezelfde regel maar iets uitgebreider en met een paar extra aanbevelingen:

333 Regel Adoptie

Nuttige en belangrijke informatie:

Hebt u geen vragen meer, stuur ons dan een mailtje samen met de volledig ingevulde vragenlijst  naar dierenplezierz.adoptie@gmail.com.

-> Hier de in te vullen vragenlijst in pdf en wordversie.

Vragenlijst Kandidaat Adoptant
PDF – 213,9 KB
Vragenlijst Kandidaat Adoptant
Word – 1,3 MB

- Onze honden worden ENKEL in België geplaatst, zonder enige uitzondering!  We zijn een kleine organisatie met enkel vrijwilligers,doen homechecks en kunnen het niet bolwerken om ook het buitenland aan te gaan.  

- De adoptiebijdrage bedraagt:

  • Pup tot en met 12 maanden: €350
  • Vanaf 13 maanden tot 8 jaar: €250
  • 9+ jaar oud: €150

Deze bijdrage wordt enerzijds aangewend voor de gezondheidscontrole bij onze dierenarts DAP De Maeseneer-Van Roy, de nodige inentingen toe te dienen, te chippen, te ontvlooien, te ontwormen en een paspoort aan te maken indien nodig. De castratie/sterilisatie alsook andere nodige ingrepen zijn ten laste van de adoptanten.
Anderzijds zorgt deze bijdrage ook voor de algemene verzorging en onderhoud van de hondjes tijdens hun verblijf bij Dierenplezier Zennevallei.