Home » Honden ter adoptie

Even ter herhaling:

- enkel adopties in België 

- HEBT U interesse in één van onze hondjes?

=> LEES ONZE ADOPTIEPROCEDURE AANDACHTIG EN HELEMAAL (ZIE RUBRIEK ADOPTIEPROCEDURE OP DEZE WEBSITE)

=> VUL DE VRAGENLIJST IN EN VERSTUUR DEZE NAAR : dierenplezierz.adoptie@gmail.com.  (DEZE VRAGENLIJST VINDT U OOK TERUG IN DE RUBRIEK ADOPTIEPROCEDURE OP DEZE WEBSITE. Nu ook online formulier beschikbaar die automatisch bij ons terecht komt na verzending)


Timon

Timon – Mechelaar – Reu (gecastreerd) – 1 jaar

Timon is een schat van een hond, eens hij je kent en vertrouwt. In het begin is hij zeer terughoudend en heeft hij zelfs wat schrik. Geef hem even de tijd om te wennen en hij gaat voor jou door het vuur. Timon is een echte familiehond die zijn familie altijd zal beschermen.

Gezien zijn jonge leeftijd heeft hij wel nog heel wat opvoeding nodig. Zoals elke Mechelaar is Timon een werkhond en heeft hij dus nood aan een hobby -> Hondenschool, pakwerk, agility,… Kortom een hond voor een familie met ervaring, tijd en geduld.

Timon kan het goed vinden met andere grote honden.
Doordat hij toch nog wat opvoeding nodig heeft, plaatsen we hem liever niet bij kinderen onder de 14 jaar.

Heeft deze jonge knaap jouw hart veroverd?
Stuur ons dan je ingevulde vragenlijst per mail door. Deze kan je terugvinden op onze website www.dierenplezierzennevallei.be
! Wij reageren niet op aanvragen via messenger, telefoon,...
! Onze hondjes worden om praktische redenen enkel in België geplaatst
! Heeft u 5 dagen na het doorsturen van de vragenlijst geen nieuws? Dan hebben we een andere match gevonden voor Timon.Louise

Louise - Teef - Kruising (labrador/Mechelaar)

Louise is een knuffelbeer die houdt van aandacht en in slaap vallen op je schoot. Werken en spelen, samen met haar mens, vindt ze geweldig! Louise kan alleen zijn, zit graag en rustig in de auto en laat zich bij de dierenarts mooi onderzoeken en zelfs bloed trekken. Wanneer er nieuwe mensen toekomen bij haar opvanggezin is ze steeds enthousiast en gaat ze graag met hun wandelen.

Haar grote minpunten? Louise is gevoelig aan stress en heeft in haar leven weinig grenzen gekend. Hierdoor is ze soms te enthousiast en durft ze ook wel eens de verkeerde keuzes maken zoals controlerend, bezitterig of beschermend gedrag. Ze zoekt dus een baas die de leiding kan nemen, keuzes in haar plaats maakt en zelfvertrouwen uitstraalt. Eentje die haar ook uitdaging kan geven om haar mechel/lab-hoofd rust te brengen. Louise is dus geen beginnershond, maar wel een prachthond voor iemand die haar begrijpt.

In de maand oktober genoot Louise een basisopleiding gehoorzaamheid bij een collega. Hierdoor komt ze wanneer je roept, kan ze mooi aan de leiband wandelen en zit ze al te graag op commando. Dit allemaal wel in gekende omgevingen met niet al te veel nieuwe prikkels. Nieuwe situaties zijn nog heel spannend en dan komt de oude Louise zonder grenzen nog naar boven.

Louise zoekt een gezin dat leiderschap en zelfvertrouwen uitstraalt. Een gezin zonder al te veel chaos en met voorspelbare routines. En eentje die haar uitdaging kan bieden in de vorm van detectie, gehoorzaamheid, trucjes etc. Kinderen dienen minimum 14j te zijn en zonder kleine huisdieren. Andere honden kan lukken afhankelijk van de situatie.Heeft Louise jouw hart gestolen en ben je bereid om tijd en energie in een duidelijke, consequente en positieve opvoeding te steken zodat hij een sociale, wel opgevoede volwassenen gezinshond wordt? Stuur ons dan je ingevulde vragenlijst per mail door. Deze kan je terugvinden op onze website www.dierenplezierzennevallei.be

! Wij reageren niet op aanvragen via messenger, telefoon,...
! Onze hondjes worden om praktische redenen enkel in België geplaatst
! Heeft u 5 dagen na het doorsturen van de vragenlijst geen nieuws? Dan hebben we een andere match gevonden voor Louise.


Reya

Reya - Centraal-Aziatische Owcharka – Teef (niet gesteriliseerd) – 04/10/2020

Laat je niet afschrikken door haar grootte, want Reya is een echte knuffelbeer!
Ze houdt van mensen, groot en klein, en wilt dan ook steeds bij jou in de buurt zijn.
De kleine mensjes vindt ze het leukste, zeker als ze met haar spelen!
Ze is super sociaal, maar ook beschermend naar haar familie toe.

Reya is nog een jong beestje en durft wel nog eens dekens/laken kapot te bijten.
Ook wandelen moet ze nog aanleren, maar daar is het opvanggezin volop mee bezig.
Haar behoefte doet ze mooi buiten in de tuin.

We zoeken voor Reya een gezin zonder andere dieren, ook al komt ze er soms wel mee overeen, maar ze houdt er niet van om haar mensjes te delen.
Katten lukken helemaal niet!
Bovenal zoeken we een thuis waar Reya echt deel mag uitmaken van het gezin en niet enkel buiten moet leven.

Heb jij een plaats(je) in jouw gezin voor Reya?
Stuur ons dan je ingevulde vragenlijst per mail door. Deze kan je terugvinden op onze website www.dierenplezierzennevallei.be
! Wij reageren niet op aanvragen via messenger, telefoon,...
! Onze hondjes worden om praktische redenen enkel in België geplaatst
! Heeft u 5 dagen na het doorsturen van de vragenlijst geen nieuws? Dan hebben we een andere match gevonden voor Reya.