Home » Honden ter adoptie

Even ter herhaling:

- enkel adopties in België 

- interesse in één van onze hondjes?

=> Vul de vragenlijst in en stuur het ons volledig ingevuld door op:

dierenplezierz.adoptie@gmail.com

Voor onze volledige adoptieprocedure en de vragenlijst, kan je terecht op onze pagina:


LADY - IN OPTIE

Lady - Maltezer - Teef- 20/08/2016

Dit klein, zacht, lief dametje is een pareltje. Ze verleidt en verovert je hart met een vingerknip. Met haar mooie blik, knappe ogen en kwispelend staartje, smelt je meteen voor haar.
Ze geniet van je aandacht, komt aaikes vragen en ligt het liefst dicht bij jou in de zetel, met voorkeur op een zacht kussentje ;-).
Ze kwam in haar opvanggezin aan als een heel angstig, onderdanig hondje ...ze krulde in elkaar of draaide zich meteen op haar rug als je haar nog maar durfde aan te kijken. Dat is haar manier om aandacht te vragen en vooral haar helemaal ondergeschikt op te stellen. Nu, een paar weken later, beseft ze stilaan dat ze ook aandacht en gestreeld wordt wanneer ze opgewekt en kwispelend rondtrippelt, zonder dat ze onderdanig hoeft te zijn. Er is nog een beetje werk aan de winkel om haar vertrouwen helemaal op te krikken, maar met geduld en veel liefde komt dit helemaal goed.

Lady kan het goed vinden met andere honden. (Katten onbekend) Grotere honden vindt ze in het begin maar niks en dan durft ze als zelfverdediging wel te blaffen. Maar dit is maar tijdelijk, eens ze de "grotere" hond kent, aanvaardt ze deze volledig, als hij maar niet te dominant en zacht met haar is.
Kinderen ontwijkt Lady het liefst, ze boezemen haar angst in en dus plaatsen we haar het liefst bij een gezin zonder of met oudere kinderen.
Lady is nu zindelijk (dit was ze niet bij aankomst en reken dus soms nog eens op een "ongelukje") en wandelt ook mooi aan de leiband, al gaat het nog wat alle richtingen uit omdat ze alles wil zien en ontdekken. Ze reageert heel goed op haar naam en is een slimme meid. Dus als je haar graag commando's aanleert (die kent ze nu nog niet) dan zal dat zeker lukken.
Ze slaapt 's nachts mooi in haar bench en kan best wel even alleen zijn, al wensen we voor Lady baasjes die veel tijd en aandacht kunnen delen met haar.

Kan jij van haar het gelukkigste hondje maken?
Stuur de ingevulde vragenlijst dan door naar dierenplezierz.adoptie@gmail.com.
De vragenlijst kan je vinden op onze website: https://www.dierenplezierzennevallei.be/adoptieprocedure

! Wij reageren niet op aanvragen via messenger, telefoon,...
! Onze hondjes worden om praktische redenen enkel in België geplaatst
! Heeft u 5 dagen na het doorsturen van de vragenlijst geen nieuws? Dan hebben we een andere match gevonden voor Lady


TASO

Taso – Reu (nog niet gecastreerd) – 5 jaar – Duitse herder

Taso werd enkele weken geleden gevonden in een achtergelaten huis. Zijn vorig baasje was al een 4-tal weken met de noorderzon verdwenen. Taso heeft kunnen overleven door alles op te eten wat hij maar kon vinden.

Nu, enkele weken later, is Taso opnieuw een mooie, lieve, gezonde, speelse hond en is hij klaar voor adoptie.

Ondanks alles wat hij heeft meegemaakt is hij het vertrouwen in de mens nog niet kwijt. Hij is zeer lief en komt af en toe een knuffel vragen.
Taso houdt van spelen en wandelen, alleen moet er aan dat laatste wel nog wat gewerkt worden.

Katten: neen
Honden: (nog) niet getest
Kinderen: boven 12 jaar omwille van zijn enthousiasme

Voor Taso zoeken we iemand met ervaring en geduld, maar we zoeken vooral iemand die Taso de liefde en warmte kan geven die hij verdient!

Heb jij veel liefde op overschot?
Stuur de ingevulde vragenlijst dan door naar dierenplezierz.adoptie@gmail.com.
De vragenlijst kan je vinden op onze website: https://www.dierenplezierzennevallei.be/adoptieprocedure

! Wij reageren niet op aanvragen via messenger, telefoon,...
! Onze hondjes worden om praktische redenen enkel in België geplaatst
! Heeft u 5 dagen na het doorsturen van de vragenlijst geen nieuws? Dan hebben we een andere match gevonden voor Taso.


SPOTSPOT -Beagle mix - Teef (niet gesteriliseerd) - 1/4/2006 (15  jaar)

Spot is als pup naar België gekomen vanuit Griekenland en leefde sindsdien op een groot erf samen met andere dieren. Wegens overlijden van haar baasje zoekt ze voor haar laatste jaren nog een nieuwe, warme thuis.

Door haar gevordere leeftijd heeft Spot wel al een paar ouderdomskwaaltjes.  Zo is ze slechtziend en slechthorend, waardoor ze iets meer tijd nodig heeft om zich aan te passen in een nieuwe omgeving. Ze verschiet soms als ze je niet ziet aankomen, dus laat je haar best eerst even ruiken.
<span;>Ook heeft ze al enkele melkkliertumoren.
<span;>Maar Spot is nog steeds zindelijk en korrels eten lukt ook nog prima.

Spot wandelt super graag en kan een hele dag door rondtrippelen in de tuin, ze springt zelfs over obstakels. Nog een fitte dame dus.
Ze wandelt zonder problemen mee aan de leiband. Maar ze loopt ook graag vrij rond. Daar hoort soms wel wat geblaf bij, daardoor weet je wel gemakkelijk waar ze rondhangt ;-). Spot wordt niet graag opgepakt, daar voelt ze zich niet zo fijn bij. En een heel grote knuffelbeer is ze ook niet. Ze is blij wanneer je naar haar toe komt en geniet zeker van een aaitje maar dan is het weer tijd om haar snuffelttocht verder te zetten.

Ze kan perfect met andere honden, indien ze haar voldoende rust gunnen.  Ze vertoeft momenteel in haar opvanggezin samen met andere honden.

Wens je deze iets oudere zelfstandige dame nog een aantal mooie jaartjes te geven en beschik je over een grote en voor Spot interessante speurtuin?
Stuur de ingevulde vragenlijst dan door naar dierenplezierz.adoptie@gmail.com.
De vragenlijst kan je vinden op deze website onder de rubriek adoptieprocedure.

! Wij reageren niet op aanvragen via messenger, telefoon,...
! Onze hondjes worden om praktische redenen enkel in België geplaatst
! Heeft u 5 dagen na het doorsturen van de vragenlijst geen nieuws? Dan hebben we een andere match gevonden voor Spot.


ROXY

Roxy - kruising Mechelse herder - Teef - 08/2020.

Roxy is intelligent, leert snel en is gehoorzaam. Ze is nog jong en moet nog verder gesocialiseerd worden. Zij is zindelijk en geeft goed aan als zij haar behoefte moet doen.
Met de wagen meerijden doet ze super graag en ze gedraagt zich heel voorbeeldig tijdens de autorit.


Wandelen aan de leiband gaat al heel goed. Voorbijrijdende voertuigen en opspringen zijn nog werkpunten. Door haar jeudig enthousiasme beter geen kleine kinderen.
Honden: ze heeft in haar jonge leven nog niet geleerd hoe ze met andere honden moet omgaan.

Aangezien Roxy nood heeft aan "werken" om zo psychologisch in evenwicht te zijn, is het broodnodig om met haar hondenschool en andere (mentaal) uitdagende dingen te doen.
Katten: ze is natuurlijk zéér geïnteresseerd. Dit is toch wel een aandachtspunt.


Andere dieren: ze gaat af en toe eens mee naar de kippen kijken en blijft flink aan het poortje wachten..

Heeft Roxy jouw hart gestolen en ben je bereid om tijd en energie in een duidelijke, consequente en positieve opvoeding te steken zodat zij een sociale, wel opgevoede volwassenen hond wordt? Stuur ons dan je ingevulde vragenlijst per mail door. Deze kan je terugvinden op onze website www.dierenplezierzennevallei.be

! Wij reageren niet op aanvragen via messenger, telefoon,...
! Onze hondjes worden om praktische redenen enkel in België geplaatst
! Heeft u 5 dagen na het doorsturen van de vragenlijst geen nieuws? Dan hebben we een andere match gevonden voor Roxy.


ROXANNE

Roxanne - kruising Mechelaar/American Stafford – teef - 4 jaar

Roxanne is een trouwe, lieve, aanhankelijke, waakse en zeer actieve hond met enerzijds de werklust van een Mechelaar en anderzijds de eigenzinnigheid van een Stafford.

Ze houdt van spelen en knuffels geven.

Soms kan Roxanne wat angstig zijn, maar met veel geduld en wat consequentie in haar leven gaat dit veel beter. Van waar de angst afkomstig is weten we niet. (vb: Bij het opvanggezin plaste ze in het begin telkens wanneer ze aangelijnd werd)

Voor Roxanne zijn we dan op zoek naar een actief gezin met wat ervaring. Roxanne heeft een baasje nodig dat consequent is, maar dit doet op een zachte manier.

Honden: Neen
Andere dieren: Neen
Kinderen: Door haar onstuimigheid en enthousiasme plaatsen we haar liever niet bij kleine kinderen.

Ben jij actief en heb je de nodige tijd en ervaring voor Roxanne? Stuur ons dan je ingevulde vragenlijst per mail door. Deze kan je terugvinden op onze website www.dierenplezierzennevallei.be

! Wij reageren niet op aanvragen via messenger, telefoon,...
! Onze hondjes worden om praktische redenen enkel in België geplaatst
! Heeft u 5 dagen na het doorsturen van de vragenlijst geen nieuws? Dan hebben we een andere match gevonden voor Roxanne.