Mooie verhalen

Missy

Missy is bij Dierenplezier Zennevallei terecht gekomen in juni 2019 na een telefoontje van de politie.
Missy werd bij hen met pak en zak afgezet op 25 juni omdat de nieuwe eigenaars op vakantie vertrokken en Missy toch niet wilden houden.
De 1ste eigenaar kon haar niet terug nemen en dus is Missy bij ons gebleven. We merkten onmiddellijk op dat Missy niet alle pootjes gebruikte en maakten dus een afspraak in De Molenhoek te Ninove. We hebben het eerst proberen verhelpen met medicatie en hoopten dat het om een infectie ging maar neen... dan maar terug naar de kliniek en kregen toen werd volgende diagnose gegeven:  bij beide achterste knieën was er een kruisbandruptuur. 

We moesten Missy helpen, want het was zo zielig haar zo te zien.

Missy had een operatie nodig ... het kostenplaatje was niet te onderschatten maar De Molenhoek was bereid de operatie uit te voeren voor om en bij de 900 euro. Een "prijsje" want normaal kost het zo'n €600 per knie.
We vroegen jullie hulp om deze som bijeen te krijgen en ja hoor jullie antwoordden massaal op onze oproep. De operatie kon doorgaan en was een succes! 
De financiële steun was zo groot dat we zelfs nog andere vzw's konden steunen in de verzorging van  hun dieren. 

En op de koop toe werd Missy geadopteerd en krijgt ze alle liefde en verzorging die ze verdient!

Remco

November 2019. De politie contacteert ons om een verwaarloost hondje op te halen. Remco zal wekenlange verzorging en medicatie nodig hebben ...

Dankzij jullie steun hebben we Remco kunnen redden. Kijk hieronder maar naar het resultaat na een paar weken. 


Océane en Princess (20/04/2020)

Een inbeslagname door de politie.  Deze lieverds werden door ons aangetroffen in een leeg appartement,  vastgetekend dmv kettingen aan stoel en tafel, zonder eten en drinken, liggend in hun eigen uitwerpselen….Totaal verwaarloosd en ondervoed komen deze dutskes bij ons terecht. We hebben ze volledig moeten scheren om weer het hondje te zien achter de verwilderde vacht. 
Nadien werden ze meteen zijn in een opvanggezin gesplaatst zodat ze rustig weer op krachten konden komen. Een weekje later werden hun tandjes onder handen genomen. Spijtig genoeg verloren ze elk vijf tandjes. 
Vandaag gaan ze heel goed en vertoeven ze nog steeds in het opvanggezin. Welja, eigenlijk moeten we nu zeggen adoptiegezin. 

Rocky (†)

Het verhaal van Rocky kort samengevat: van de hel naar de hemel!

Voor Rocky werd geknokt, om hem weg te krijgen bij zijn vorige eigenaars, waar hij al 11 jaar lang opgesloten leefde, altijd alleen buiten, zonder liefde, zonder warme mand of lekker eten.  Dankzij de volharding van Véronique Emsens en Annick Vanderrrusten en dit gedurende 2 jaar, zijn ze erin geslaagd om de vorige eigenaars tot reden te brengen en afstand te doen van Rocky. Dit was op 16/03/2020.  Rocky heeft voor de eerste keer liefde leren kennen bij zijn opvanggezin, hij genoot van de aandacht en het echte hondenleven, dat hij tot hiertoe nog niet kende.

Zeer snel werd deze knapperd geadopteerd  door de familie Bourgeois en heeft hij samen met hen nog zeer mooie momenten beleefd.  Spijtig genoeg is zijn mooie leventje van zeer korte duur geweest, want een paar maanden later diende hij door zijn baasjes ingeslapen te worden omwille van een medische complicatie …  Het ga je goed mooie jongen … Nogmaals bedankt aan iedereen om hem toch nog die fantastische laatste maanden te bezorgen.